Targ Żywności Regionalnej i Ekologicznej [ZDJĘCIA, FILM]
Lubisz regionalną kuchnię z różnych zakątków Polski? Cenisz sobie produkty spożywcze wysokiej jakości, a ekologiczna żywność zajmuje większość miejsca w Twojej spiżarce i lodówce? W takim razie nie może Cię zabraknąć na Targu Żywności Regionalnej i Ekologicznej.
To wydarzenie, podczas którego prezentowane są różnorodność regionalnych i ekologicznych produktów oraz usług. To szansa na zakup pysznych wędlin bez polepszaczy smakowych, przetworów rybnych, regionalnych słodkości, a także miodów z rodzinnych pasiek czy serów.
Nie sposób wymienić wszystkich pyszności dostępnych na targach: bigos, rolady, kawior, zupa z jesiotra, gulasz czy pierogi z jagnięciną, po wyborne kiełbasy z jelenia, dzika, sery kozie, smażone, wędzone, pieczywo, miody, drzemy, przetwory tradycyjne, regionalne .
To także niezła gratka dla miłośników regionalnych trunków, bowiem znajdą tu zarówno nalewki, jak i piwa przygotowywane według starych, tradycyjnych sposobów.
Targ Żywności Regionalnej i Ekologicznej to także warsztaty i animacje dla dzieci. Wszystko po to, by poprzez zabawę nauczyć dzieci zdrowych nawyków żywieniowych oraz pokazać, jak różnorodna jest kuchnia polska.
Targ Żywności Regionalnej i Ekologicznej odbywają się w dniach 26-27 września na terenie MTP.