Jedzielnia na Świętym Marcinie – było wyjątkowo pysznie [ZDJĘCIA, FILM]
W niedzielę w Poznaniu odbyła się kolejna edycja Jedzielni. Tym razem miłośnicy wyśmienitej kuchni serwowanej przez najlepszych kucharzy spotkali się na Świętym Marcinie.
W ostatnią niedzielę września podczas Jedzielni serwowano m.in.: grillowane żeberka, troć smażona na maśle, wędzony jesiotr z topinamburem, grzybowe risotto z płaskurki, mule z pomidorami San Marzano, tosty z szarpaną wołowiną, sajgonki z gęsiną, flaczki cielęce i rogale świętomarcińskie.
Wrześniowa edycja Jedzielni to oficjalne zakończenie sezonu 2019. Istotą wydarzenia jest to, że w najpopularniejszych miejscach Poznania prezentowane są lokalne restauracje, a porcja nigdy nie jest droższa niż 10 zł. W tym roku do projektu dołączyły również piekarnie i kawiarnie, które zaserwują słodkie przysmaki.
Jedzielnia : Smakowało??? To im możecie podziękować, że ruszyli ze swoich kuchni, by nakarmić Was na Świętym Marcinie ➡️ Restauracja A NÓŻ WIDELEC Oskoma 62 Bar & Restaurant Restauracja Fiesta Del Vino Restauracja Projekt Alfa Cafe Młyńska PaniStek Cukiernia Weber My dziękujemy Wam jak zwykle smacznie i miło. Byliście świetni
Fot. Maciej Kasprzak / Wielkopolskamagazyn.pl