Nowy Tomyśl: Debata kandydatów na urząd burmistrza. Zapowiedziana nieobecność A.Polańskiego. W. Hibner rezygnuje godzinę przed [ZDJĘCIA, OŚWIADCZENIA, FILM]

W czwartek, 11 października br. w Nowotomyskim Ośrodku Kultury odbyła się debata kandydatów na urząd burmistrza Nowego Tomyśla. Organizatorem spotkania mieszkańców gminy Nowy Tomyśl z kandydatami ubiegającymi się o fotel burmistrza były  Nowotomyska Izba Gospodarcza oraz Cech Rzemiosł Różnych w Nowym Tomyślu.

Na zaproszenie organizatorów w debacie uczestniczyło tylko trzech kandydatów: Tomasz Antuszewski, Wojciech Ruta i Andrzej Wałęsa. Kandydat Adam Polańska już wcześniej informował o rezygnacji z debaty wydając odpowiednie oświadczenie. Dużym rozczarowaniem dla mieszkańców i organizatorów okazała się rezygnacja obecnego burmistrza Nowego Tomyśla Włodzimierza Hibnera, który zrezygnował około godziny przed spotkaniem.

Oświadczenia nieobecnych kandydatów A. Polańskiego i W. Hibnera w sprawie debaty wyborczej oraz odpowiedź Nowotomyskiej Izby Gospodarczej i Cechu Rzemiosł Różnych na pismo W. Hibnera:

Fot. Maciej Kasprzak /Wielkopolska magazyn informacyjny