NOWY TOMYŚL: Drastyczne podwyżki, dramaty mieszkańców, wiele emocji na sali! Złożenie oświadczenia przez PEC… gówno by to dało…[CAŁOŚĆ SPOTKANIA]

STOP drastycznym wzrostom czynszu w Spółdzielni  Mieszkaniowej! – To hasło spotkania jakie odbyło się w czwartek 2 czerwca br. w Nowotomyskim Ośrodku Kultury, zainicjowane przez społeczników Michała Kukułę oraz Mieczysława Michalczaka, na prośbę mieszkańców nowotomyskich osiedli.

Drastyczne wzrosty czynszów jakie dotknęły w ostatnim czasie mieszkańców bloków zarządzanych przez Spółdzielnię Mieszkaniową w Nowym Tomyślu dotyczą kilku tysięcy mieszkańców m.in. z Nowego Tomyśla, Opalenicy ale również wspólnot mieszkaniowych, które korzystają z usług Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej w Nowym Tomyślu Spółka z o.o.

Na pytania licznie przybyłych mieszkańców nowotomyskich osiedli odpowiadali m.in. Przewodniczący Rady Nadzorczej Spółdzielni Mieszkaniowej W Nowym Tomyślu, były wieloletni prezes spółdzielni Zbigniew Markowski oraz Prezes Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej w Nowym Tomyślu Spółka z o.o. Wojciech Kowalski. Uczestniczący w spotkaniu Burmistrz Włodzimierz Hibner przedstawił swoje zdanie w tym „gorącym” temacie odczytując również oficjalną korespondencję z prezesem Kowalskim.

Podczas spotkania nie brakowało emocji.

Wszystkie osoby zainteresowane wspólnym działaniem zapraszamy do kontaktu z organizatorem tego spotkania:

Michał Kukuła – 666 600 891

michal.kukula@inter.ikea.com

powstała również grupa społeczna na portalu społecznościowym, która ma na celu ułatwienie działania zainteresowanych tematem osób:

Mieszkańcy Spółdzielni Mieszkaniowej w Nowym Tomyślu

Zapraszamy do obejrzenia całości spotkania na kanale YT  Magazyn_informacyjnyTV

NOWY TOMYŚL: STOP drastycznym wzrostom czynszu w Spółdzielni Mieszkaniowej. Mieszkańcy osiedli mają dość! Zaproszenie na spotkanie [FILM]

STOP drastycznym wzrostom czynszu w Spółdzielni  Mieszkaniowej!

Uwaga mieszkańcy Spółdzielni Mieszkaniowej w Nowym Tomyślu, w dniu 2 czerwca 2022r. o godz. 16.00 na Sali Widowiskowej Nowotomyskiego Ośrodka Kultury odbędzie się spotkanie organizacyjno-informacyjne w sprawie ogromnych wzrostów kosztu czynszu.

Organizatorem spotkania, na prośbę mieszkańców nowotomyskich osiedli, jest Michał Kukuła, społecznik zaangażowany w  działania międzyzakładowych związków zawodowych.

Nie możesz pozostać obojętny! Musimy wspólnie poszukać rozwiązań i doprowadzić do skutecznego rozwiązania tak poważnego problemu społecznego.

RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ!

(Visited 2 713 times, 1 visits today)