GOTOWAŁ Z WIELKĄ ORKIESTRĄ ŚWIĄTECZNEJ POMOCY

Wojciech Rabiega, pochodzący z Uścięcic wykwalifikowany kucharz, pracujący dla wielu prestiżowych obiektów gastronomicznych w Polsce i zagranicą podzielił się z nami swoją ostatnią przygodą z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy.


Znalazł się on w gronie kilkunastu najlepszych kucharzy z całej Polski, którzy podczas 28.Finału WOŚP gotowali wspólnie przy Pałacu Kultury w Warszawie. Przygotowanych dań można było spróbować, przyłączając się do warszawskiego finału i wspomagając akcję. 
Pan Wojtek jest obecnie szefem kuchni w Restauracji Kobaltowa, znajdującej się w czterogwiazdkowym Hotelu Tristan w Kątach Rybackich. Swoje umiejętności kulinarne kilkakrotnie prezentował również podczas konkursów kulinarnych (Festiwalu Smaku w Grucznie, Kujawsko-Pomorskich Potyczkach Kulinarnych, Chef Culinary Cup), w 2014 wystartował w Kulinarnym Pucharze Polskim. Odbył również staż w regione Bordoeux we Francji.
Swoje menu opiera się na sezonowych składnikach, zmieniających się z rytmem pór roku. Zawiera ono mazurskie kasze, ryby morskie i zalewowe, żuławskie miody i owoce, pomorską brukiew czy też ślimaki.

Źródło: UM Opalenica







(Visited 60 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz