Z cynamonem, imbirem czy nutką pomarańczy? Świąteczne przysmaki #foodproject w Starym Browarze.

Z cynamonem, imbirem czy nutką pomarańczy? Sprawdź świąteczne przysmaki w grudniowym #foodproject w Starym Browarze.

Okres bożonarodzeniowy to nie tylko świąteczne dekoracje i prezenty, ale przede wszystkim festiwal przysmaków. Świątecznych specjałów nie zabraknie również w Starym Browarze, gdzie restauracje i kawiarnie przygotowały najpopularniejsze potrawy w wersjach tradycyjnych, oryginalnych, fine dining i slow foodowych.


 „Świąteczna gorączka to wyjątkowy czas w Starym Browarze. Wszyscy żyjemy już przygotowaniami do Świąt, które można poczuć w naszych przestrzeniach od momentu pojawienia się ozdób. W tym roku postawiliśmy na tradycję, a nie byłoby jej bez typowych, polskich przysmaków świątecznych, zarówno takich, jakie przygotowują nasze babcie i mamy, jak i w podkręconych wariantów.” – zdradza Joanna Tupalska, Dyrektor Marketingu Starego Browaru.

Od 1 grudnia Stary Browar wypełni się świątecznymi potrawami. W Pasażu można będzie skorzystać z bożonarodzeniowej oferty Food Zone. Wśród wystawców znajdą się takie stoiska jak: Delikatesy Włoskie Peretti, Staropolskie Przysmaki, Petit Paris, Five o’clock, Pijalnia Czekolady E. Wedel oraz Gusto D’Italia. Stoiska z produktami i gotowymi daniami świątecznymi można będzie odwiedzać aż do 24 grudnia.

Uszka, pierogi, faszerowane ryby, kutia czy tradycyjny makowiec to dania, których nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Wszystkie te potrawy można również zamówić w kawiarniach i restauracjach Starego Browaru. Szczegóły w:

  • Weranda Lunch & Wine: rezerwacje drogą mailową: rezerwacje@werandafamily.com, Marta Kasprzycka
  • Piano Bar: rezerwacje telefoniczne: 501 010 675 lub na miejscu, do 20.12
  • Projekt Kuchnia: rezerwacje drogą mailową: grzegorz@projektkuchnia.pl, Grzegorz Kluska
  • Le Targ: rezerwacje telefoniczne: 61 667 15 44
  • Petit Paris: rezerwacje na miejscu, do 20.12
  • Ghiacci: rezerwacje telefoniczne: 504 333 121 lub na miejscu
  • Cukiernia Karpicko: rezerwacje na miejscu, od 5 do 20.12
  • Cukiernia Sowa: rezerwacje na miejscu, do 13.12
  • Cukiernia Kandulski: rezerwacje na miejscu lub drogą mailową: cukiernia@kandulski.pl, od 1 do 20.12

Restauracje takie jak Blow Up Hall 5050, Weranda Lunch & Wine, Piano Bar, Projekt Kuchnia i Le Targ organizują również wigilie firmowe i dla grona znajomych. Nie jest jeszcze za późno na rezerwację miejsca, zarówno dla rodziny jak i współpracowników.

Lista dań z #foodproject #świątecznagorączka dostępnych w Starym Browarze w grudniu 2017:


Bioway Mix (Pasaż +2)
do 5 zł: krokiety z kapustą i grzybami za 3,69 zł/ 100 g

Cukiernia Karpicko (Pasaż 0)
do 5 zł: krówki domowe za 2,00 zł; ciasteczka imbirowe za około 5 zł / sztuka
do 15 zł: sernik piernikowy za 12,00 zł; tarta pomarańczowa za 12,00 zł; tort korzenny za 14,90 zł

Goplana (stoisko, Pasaż 0)
do 10 zł: czekolada na ciepło Goplanka za 10,00 zł;  czekoladowa kawa za 10,00 zł
do 15 zł: czekolada na ciepło Korzenna Aura, Gruszkowy Czar i Kokosowy Uśmiech za 15 zł

Mc Donalds (Atrium +2)
do 5 zł: ciastko jabłkowe z cynamonem za 3,80 zł
do 10 zł: Chai Latte za 7,00 zł (300ml); Chai Latte (300ml) + muffin czekoladowy za 10,00 zł

Petit Paris (Pasaż 0)
do 10 zł: chleb korzenny za 10 zł; tarta świąteczna za 10 zł

 Pijalnia Czekolady E.Wedel (Atrium 0)
do 20 zł: czekoladowy suflet z ulubioną gałką lodów i sosem do wyboru za 18 zł

Projekt Kuchnia (Dziedziniec Sztuki)
do 20 zł: krem z dyni z dodatkiem imbiru za 16 zł

So! Coffee (Pasaż 0)
do 10 zł: ciastko świąteczne za 8,90 zł
do 20 zł: pierniki lukrowane za 15,90 zł; kawa piernikowe ciasteczko za 15,90/16,90/17,90 zł; kawa pomarańczowo-czekoladowa za 15,90/16,90/17,90 zł



Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.




Świąteczna odsłona #foodproject to strzał w dziesiątkę. Wszyscy jesteśmy spragnieni smaków bożonarodzeniowych potraw, na które cierpliwie czekamy przez cały rok. W Starym Browarze możemy jeszcze przed Świętami odpowiednio nastroić nasze kubki smakowe przed prawdziwą, wigilijną ucztą w rodzinnych domach” – mówią twórcy bloga MYTUJEMY, ambasadorzy akcji #foodproject, jednego z wiodących subiektywnych przewodników kulinarnych w Polsce, obserwowanego przez prawie 31 tys. osób na Instagramie i ponad 23 tys. na Facebooku.

Projekty graficzne #foodproject przygotowywane są przez studio UVMW, we współpracy z ilustratorem Jackiem Ambrożewskim i zespołem marketingu Starego Browaru, który za #foodproject otrzymał nagrodę Klubu Twórców Reklamy.


(Visited 73 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz